Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chaufför sa åt passagerare att inte dricka alkohol på bussen – misshandlades

En busschaufför misshandlades av en manlig passagerare efter att ha påtalat att det inte var tillåtet att dricka alkohol på bussen.

Klockan 00:29 under natten mot torsdag larmades polisen om att en busschaufför misshandlats på en buss vid resencentrum i Ljusdal. Det ska enligt polisen ha skett på bussen som trafikerar sträckan mellan Hudiksvall och Ljusdal, linje 53.

Läs också: Aggressiv man var missnöjd med maten – knivhotade restaurangpersonal

Den misstänkte gärningsmannen ska vara en manlig passagerare som färdats tillsammans med en kvinna. Chauffören bad dem stiga av när de drack på bussen.

– De har inmundigat alkohol och när chauffören har påtalat att det inte är tillåtet har de gett sig på honom och misshandlat honom, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen, och lägger till att chauffören inte ska ha behövt uppsöka akut vård efter händelsen.

Läs också: Knivman sköts av polis – nu döms han till rättspsykiatrisk vård

Han vill inte gå ut med hur chauffören ska ha misshandlats.

– Vi har uppgifter på hur misshandeln har gått till men vill inte berätta, för vi vill inte påverka vittnen, säger Peter Hultqvist.

Den misstänkte gärningsmannen ska även ha krossat ett fönster i bussen innan han och hans sällskap försvann springande från platsen.

– De misstänkta är på fri fot, men vi har god förhoppning om att kunna få reda på vilka de är.

Det är i nuläget oklart om några andra passagerare färdades i bussen. Chauffören själv larmade polisen.

Händelsen är rubricerad som våld mot tjänsteman.

Läs också: Polisanmälan om misshandel efter att barn lämnats i varm bil