Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet gör skillnad!

I opposition har man ingen makt. Naturligtvis kan man lägga fram bra förslag till majoriteten men för det mesta så nöjer man sig med att gnälla och klaga.

Jag håller helt och hållet med Leif Jonsson (FP) i det han anför i sin insändare (22/5).

Smärtgränsen är redan nådd för sjukvården i södra Hälsingland. Detta var en av anledningarna till varför jag som distriktsordförande för Centerpartiet i Gävleborg var drivande i frågan om en ny majoritet i landstinget.

I opposition har man ingen makt. Naturligtvis kan man lägga fram bra förslag till majoriteten men för det mesta så nöjer man sig med att gnälla och klaga.

Folkpartiet hade chansen att vara med i den nya majoriteten. Men de ville inte!

På senaste landstingsfullmäktige ondgör sig oppositionen över den nya ledningens utspel om att nerläggningsplanerna avbryts och anför att det är "fortsatt brist på ledarskap när man inte förmår hitta lösningar på landstingets ekonomiska kris"

Detta tolkar jag som att oppositionen vill se strukturplanen genomföras och att just detta skulle vara tecken på ett kraftfullt ledarskap. Andra delar i planen genomförs ju redan!

Dessutom kritiseras hanteringen av den strategiska planen som lett till stor oro och upprördhet bland personalen.

Enligt säkra källor så var det just oppositionen som krävde att den skulle presenteras i sin helhet för landstingsstyrelsen.

Centerpartiet har gått in i den nya majoriteten med två viktiga begrepp. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Decentralisering och företagsamhet!

Karin Ånöstam

Vallsta

distriktsordförande centerrörelsen Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel