Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet går för maktskifte

Centerpartiet i Hudiksvall har en klar och tydlig målsättning inför höstens val.
Hudiksvall behöver en ny kommunledning – ett alliansstyre med Centerpartiet i ledningen.

Annons

Man skulle kunna sammanfatta partiets minst sagt omfattande valprogram med att Centerpartiet går till val på att nå maktskifte för att få fler människor i arbete, öka mångfalden och valfriheten i kommunen och utveckla Hudiksvalls miljöarbete.

Det är väldigt många välbehövliga krav på förändring som partiet lyfter fram i sitt valprogram. Att företagsklimatet i kommunen behöver bli avsevärt mycket bättre visade sig exempelvis väldigt tydligt i Svenskt Näringslivs senaste ranking, där Hudiksvall rasade ordentligt.

I stället för att befinna sig i botten av listan vill Centerpartiet vidta åtgärder som gör att Hudiksvall placerar sig bland de 20 första. En välkommen och mycket positiv satsning.

Minst lika viktigt för kommunens invånare är vallöftena om att öka mångfalden och valfriheten inom skola, vård och omsorg. Det är ingen överdrift att påstå att den nuvarande majoriteten är negativt inställda till att släppa in alternativ till den kommunala verksamheten. Och att de förefaller vara direkta motståndare till att låta invånarna få bestämma själva.

Det är tydligt att Hudiksvalls kommun och dess invånare behöver ett maktskifte. Troligen skulle även Socialdemokraterna må bra av att hamna i opposition.

Mer läsning

Annons