Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet fortsätter ta ansvar för Ovanåker

Oppositionsrådet i Ovanåker frågar i Ljusnan vad Centern gör för Ovanåker? Centerpartiet står upp för kommuninnevånarna och tar vår del av ansvaret för det läge som kommunen nu befinner sig i.

Annons

Oppositionsrådet i Ovanåker frågar i Ljusnan (19/8) vad Centern gör för Ovanåker? Centerpartiet står upp för kommuninnevånarna och tar vår del av ansvaret för det läge som kommunen nu befinner sig i.

Ovanåkers kommun har inte under en längre tid stått utan politisk ledning som oppositionen uppger. Sedan förre kommunstyrelseordföranden avgick så har dennes ersättare, vice ordförande i kommunstyrelsen, tagit hans plats, det är sådant som en ersättare ska göra, tills fullmäktige väljer en ny ordförande för kommunstyrelsen. Det hade varit fullt möjligt att kalla till ett extra fullmäktige för att snabba på utnämningen av ny kommunstyrelseordförande men detta hade medfört extrakostnader. Kommunens nytta av denna merkostnad kan diskuteras.

Vi inom Centerpartiet har sedan senaste valet tagit vår del av det ansvar som väljarna gav oss, att tillsammans med övriga allianspartier, Kristdemokraterna, Folkpartiet liberalerna samt Moderaterna, föra en politik som tar kommunen framåt. Vid det senaste valet valde drygt 58 procent av de röstande i Ovanåkers kommun att stödja denna politik.

Den gemensamma överenskommelse som legat till grund för alliansens politik har vi stått bakom hittills, samt står bakom för resterande del av denna mandatperiod. Att inte alla beslut passar in till 100 procent är något man får acceptera om man inte har egen majoritet.

Under mandatperioden så har tidigare vissa politiska funktionärer avgått och ersatts med nya dito från respektive parti. Eftersom det är partierna, och inte enstaka företrädare, som står bakom den förda politiken så är ju inte utbyte av företrädare så dramatiskt.

För närvarande genomgår kommunen en av de mest omdanande förändringar som skett på senare tid. Orsaken till förändringarna är främst det ekonomiska läget som även berör större delen av vår omvärld.

De förändringar som görs är inte något som hastats igenom utan som har behandlats i de politiska partierna och nämnderna under en längre period, att då som oppositionen påstå att kommunen hamnat i ett stiltje verkar då mer som ett bevis på att kontakten med de kommunala förvaltningarna är skrala.

Oppositionen efterfrågar ett erfaret kommunalråd, frågan är vilken som är den bästa erfarenhet som ett kommunalråd kan ha? Politisk erfarenhet finns i stor mängd Centerpartiets fullmäktigegrupp så den expertisen finns. I en tid med ansträngt ekonomiskt läge så kanske ett kommunalråd med ekonomisk utbildning kan vara bra?

Hans Jonsson

Grön Centerpartist i Ovanåkers kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel