Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerns toppkandidater

Hans Jonsson, Knåda toppar Centerpartiets valsedel till nya kommunfullmäktige i Ovanåkers kommun. Han är även partiets toppkandidat till kommunalrådsposten i kommunen.

– Ja, jag är beredd att ställa upp som kommunalråd under nästa mandatperiod, säger Hans Jonsson som i dag är oppositionsråd en tredjedel av sin tid.

Men sista ordet har väljarna. Centerpartiets väljare kan och uppmanas även att kryssa sin favoritkandidat på valsedeln, som består av 31 namn och som blev fastställd vid kommunkretsens årsmöte.

Hans Jonsson är 47 år och jobbar även som skogsekonom och fastighetsmäklare. Han är utbildad skogstekniker och har jobbat för LRF konsult sedan 20 år tillbaka.

Han kom in i kommunfullmäktige så sent som 2006 och det var utbildnings- och skolfrågor som fick honom att engagera sig i partiet då.

På listans andra plats hittar vi Gun-Marie Swessar, Svedja. Hon är 54 år och var bara 18 år när hon blev invald och 19 år när hon kom med som ledamot i kommunfullmäktige. Hon driver ett eget företag inom besöks- och turismbranschen. I dag är hon politiker i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och miljö- och byggnämnden.

Tredje namn på valsedeln är Anna Rudman, Edsbyn. Hon är 55 år och jobbar som ambulanssjuksköterska. Hon blev politiskt intresserad för att kunna vara med och påverka lokalt. Hon är kommunfullmäktiges andra vice ordförande och ersättare i kommunstyrelsen.

På listans fjärde plats hittar vi ett nytt namn David Parhans, Klitten. Han är 37 år och driver en gård med 70 mjölkkor tillsammans med sin hustru. Han är intresserad av näringslivsfrågor och idrott. Även han vill vara med och påverka lokalt.

Femte namn är Elisabeth Eriksson, Grånäset. Hon är 47 år och har varit politiskt aktiv i drygt 25 år. Hon jobbar som hembygdskonsulent och har täta kontakter med hembygdsföreningarna i länet. Kulturfrågor är ett område hon är intresserad av. Hon är i dag med i kommunfullmäktige och tekniska nämnden.