Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern ska ha ordförandeposten

Efter Björn Mårtenssons beslut att lämna sina uppdrag borde alla önskningar vara uppfyllda. Nu har vi förstått att de andra partierna inte vill acceptera centerpartiets val av Hans Jonsson som ny KS-ordförande.

Annons

Vi har förstått att kraftiga låsningar har uppstått i samarbetet mellan Allianspartierna i Ovanåker. I 30 år har detta samarbete varit mycket lyckat och säkrat en borgerlig majoritet.

Efter Björn Mårtenssons beslut att lämna sina uppdrag borde alla önskningar vara uppfyllda. Nu har vi förstått att de andra partierna inte vill acceptera centerpartiets val av Hans Jonsson som ny KS-ordförande. Efter varje kommunval finns det en möjlighet att en alldeles ny och oerfaren KS-ordförande tillträder med nya friska idéer. Vi hoppas verkligen att Ovanåkers kommunfullmäktige följer väljarnas starka önskan om en borgerlig majoritet med Centerpartiet och dess 15 mandat som det ledande partiet. Det är vårdslös hantering av demokratin om man väljer en KS-ordförande från ett parti som endast fått fyra mandat av väljarna. En sådan lösning kan få förödande konsekvenser vid nästa års val och bäddar inte för en ny borgerlig majoritet.

Karin Ånöstam

Distriktsordförande ( C ) Bollnäs

Evy Degerman

Kommunalråd ( C ) Bollnäs

Stig Eng

KS ordförande ( C ) Nordanstig

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel