Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern kraftsamlar för Europaval

Ett femtiotal förtroendevalda centerpartister från hela länet, samlades under fredagen till kommunkonvent på hotell Scandic i Bollnäs. Ett tydligt avstamp inför partiets valrörelse till Europaparlamentet.

Den 7 juni går Europa till val, men ännu har temperaturen inför valet till Europaparlamentet knappast börjat stiga.

Kommunkonventet i Bollnäs ska fungera som avstamp inför Centerns valarbete i länet. På plats fanns några av partiets namn på listan till parlamentsvalet och de var rörande överens om vikten av att väcka intresset för valet.

- Det är egentligen ganska typiskt hur svenska medier bevakar det amerikanska presidentvalet, samtidigt som de inte alls bevakar vårt eget val, konstaterar Kenneth Nilshem som själv står på plats nummer 21 i Centerpartiets EP-valslista.

- Det här är ändå världens största val, säger Abir AL-Sahlani, tredje namn på listan. Men vi verkar ha glömt bort att 60-70 procent av alla kommunala beslut påverkas av vad som bestäms nere i Europa. Vi är beroende av Europa vare sig vi vill eller inte.