Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern gav Mårtensson sitt stöd

Björn Mårtensson är Centerpartiets starke man i Ovanåkers kommun och därmed även en centralfigur i det politiska livet i kommunen. Men hur påverkas det politiska livet i kommunen, när ett kommunalråd gör en olaglig handling och står inför ett rättsligt efterspel?

Centerpartiet i Ovanåker gav vid ett gruppmöte på måndagskvällen Björn Mårtensson sitt fulla stöd.

Enligt oppositionsrådet Yoomi Renström är det i dagsläget det viktigaste även för oppositionen innan man vet vilka följder Björn Mårtenssons bilkörning med alkohol i kroppen får.

På tisdagen träffades kommunstyrelsen och mötet leddes som vanligt av Björn Mårtensson. När mötet började redogjorde han för vad som hade hänt.

– Det här är en sådan pärs för alla. Vi pratade om det på en gång när mötet började och det kändes bra, säger Yoomi Renström.

Moderaternas Åke Ahl vill att man skiljer på sak och person. Han vill inte försvara att någon kör onykter, men man måste också kunna se människan bakom.

– Jag tror inte denna händelse påverkar det politiska livet, säger Åke Ahl.

Men kan det inte bli så att det politiska livet låser sig när kommunens starke man blir satt under press?

– Det får inte bli så. Allt beror nu på hur vi andra politiker uppträder. Kommunen står inför många tuffa frågor som den ekonomiska situationen och arbetslösheten som måste lösas, säger Åke Ahl.