Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caroline överlägsen i SM

För tredje året i rad är Caroline Eriksson från Delsbo svensk dammästare i bordshockey.

Annons

Caroline Eriksson från Delsbo började spela bordshockey av en slump 2010. En bekant fick henne att prova och det visade sig att hon hade talang. Året efter tog hon sitt första SM-guld i damklassen, och i helgen tog hon det tredje raka, efter att ha vunnit alla sina matcher på damsidan.

– Jag har aldrig haft någon riktig konkurrens. Jag är Sveriges bästa dam och jag kommer nog att vara det ett tag, säger hon själv.

I dag är Caroline Eriksson helhjärtat engagerad i bordshockeyn. Utöver sitt eget tävlande driver hon den lokala klubben Delsbo Bordshockey, och arrangerar egna Grand Prix-tävlingar. Den första turneringen, Delsbo Open, hölls i fjol.

– Jag fick tjata för att få genomföra det, men sen blev det den största GP-tävlingen 2012. Jag var seriös och la ner hela min själ i det. Vi hade 36 olika sponsorer.

En repris på arrangemanget kommer i september i år, men innan dess väntar VM i Stavanger för Caroline Eriksson, i juni. Sverige är ansett som en bra bordshockeynation, och extra pondus kommer kanske av att alla bord i internationella tävlingssammanhang är svensktillverkade, av Stiga. De små spelarna på planen går att köpa i många nationaliteter, men i tävlingssammanhang är det alltid Sverige och Finland som drabbar samman. På planen alltså. Bakom reglagen står ofta ryssar, när det drar ihop sig till final.

– Det ska bli jättekul med VM så klart men ryssarna är väldigt svåra att slå. I Ryssland räknas verkligen bordshockey som en sport, det är väldigt seriöst. Här i Sverige får man ofta höra att det bara är ett spel.

Är det en sport då?

– Schack räknas som en sport, eller hur? Det här är som schack i 100 kilometer i timmen. Det är mycket nerver och mycket svett. I sport ska det svettas tycker jag.

Annons