Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CaRina ny samordnare

Ny samordnare anställs av Bollnäsdraget.

Annons

CaRina Remegius får jobbet som den som ska få fart på Bollnäs, en fart som ska komma på många sätt och genom många samarbeten.

– Detta att hitta nya samarbetsvägar för att få upp farten på Bollnäs är numera till och med ett officiellt projekt, säger Bollnäsdragets ordförande Karin Helin.

Det är ett projekt med ekonomiskt stöd av Region Gävleborg. Beslutet togs av länsstyrelsen i februari och då vågade föreningen Bollnäsdraget starta rekryteringen av en samordnare.

– CarRinas tjänst ska dels driva projektet, dels vara spindeln i nätet i Bollnäs, säger Karin Helin.

För många år sedan fanns Bollnäs köpmannaförening. Förlagan till nuvarande organisation har också hetat Centrumgruppen men arbetet har nu breddats till en stor intresseförening för Bollnäs bästa.

– Det här blir spännande. Jag tror att jag har fått det här jobbet just för att jag gillar projekt och är van att driva projekt, säger CaRina Remegius.

Hon är 48 år och bollnäsbo men har bott på en rad platser, även i Storbritannien en tid. Beskriver sig själv som att hon gillar djur, har haft häst men har nu hundar, katter och två minihönor.

– Och så har jag ett starkt socialt patos.

De senaste månaderna har hon varit aktuell som initiativtagare och grundare av ett projekt för socialt företagande, som drivs i Missionskyrkans lokaler.

– Jag lämnar inte det projektet helt utan försöker vara engagerad även där. Bollnäsdraget kan ju ha nytta även av det.

CaRina menar att så mycket går i hand med varandra eller har beröringspunkter i en stad stor (eller liten) som Bollnäs.

Många känner varandra och känner politiker och kommuntjänstemän.

– Men det behövs ändå en person som gör praktiskt jobb och medlar och smörjer här och där.

I projektet som ska drivas handlar uppgiften om att hitta nya samarbetsformer.

– En dröm är att lyckas korsa vägarna för dem som inte tänkt tanken på det. Och att det kommer ut något bra av det, säger CaRina Remegius.

Karin Helin är glad att föreningen Bollnäsdraget är så bred och att den växer. Även fastighetsägare har börjat ansluta sig. Och företag i de olika stadsdelarna, dock inte ännu Bollnäs Norr.

– Väldigt många har nytta av att det går bra för Bollnäs, konstaterar Karin Helin.

CaRina funderar mycket på hur de som bor i Bollnäs ska "klä" Bollnäs så att omgivningen får rätt bild av bygden:

– Vi är så mycket mer än bandy. Jag har bott på många ställen och jag har en känsla av att många känner för mycket "jante" i Bollnäs.

– Personal i våra affärer är ofta mycket duktigare och trevligare på sina jobb än vad många är i Stockholm. Men här är vi tysta och ordar inte så mycket om vad vi kan och vill visa upp. Det skulle jag vilja att vi ändrar på, säger CaRina Remegius.