Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cancern var kvar – anmäler sjukhuset

Trots att provsvaren visade att cancern var kvar lades ärendet på vänt på Hudiksvalls sjukhus. Nu anmäler patienten öron-, näsa-, halsmottagningen till sjukvårdens Hälso- och ansvarsnämnd, HSAN.

I mitten av januari i år opererades en kvinnlig Järvsöbo på Hudiksvalls sjukhus efter ett återfall av basalcellscancer, den vanligaste formen av hudcancer.

En knapp månad senare fick kvinnan hem ett brev där det, enligt anmälan, stod att man trodde att man fått bort all cancer. Kvinnan uppmanades ändå att ta kontakt med vården för ett återbesök inom ett par månader – för säkerhets skull.

Den 25 maj är kvinnan på återbesök och får då veta att en remiss ska skickas till Akademiska sjukhuset i Uppsala eftersom hon har balsalscellscancer kvar i näsan.

Då kvinnan vid kontakt med personal på Akademiska får veta att basalcellscancer ska opereras snarast ringer hon upp öron-, näsa-, halsmottagningen i Hudiksvall för att ta reda på när provsvaren som visade att hon fortfarande hade cancer kom. Svaret blev en chock. 11 februari. Det var samma dag som brevet, där det stod att man trodde att all cancer var borta, var daterat.

Kvinnan hävdar i sin anmälan att en remiss till Akademiska sjukhuset borde ha skickats redan då provsvaret kom till Hudiksvalls sjukhus och man visste att en operation var nödvändig. Kvinnan hade då kanske kunnat opereras redan i mars, i stället för som nu, i juli.