Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campus Gärdet på vår bekostnad

Att låta makthavande kommunpolitiker genomföra detta ogenomtänkta projekt kommer att medföra en negativ samhälls utveckling för Arbrå och Kilafors samhällen med omnejd.

I längden kommer det även att drabba Bollnäs stad, eftersom vi upplysningsvis (för er politiker och tjänstemän) tillhör samma kommun. Att flytta våra högstadieelever till Campus Gärdet och stänga våra skolor kommer att signalera till omvärlden att "Det är slut nu, hoppet är ute".

Ni har tagit beslutet att sälja Nytorp och på senaste fullmäktigemötet svarade styrande politiker att det kommer att bli bra för Arbrå, någon annan privat aktör kommer att köpa fastigheten och arbetstillfällen kommer att skapas. En politiker uttalade sig att "Ibland måste gammalt bort för att nytt ska komma”.

Min fråga är:

• Vilken företagare ser potentialen i ett samhälle som inte ens kommunledningen ser potentialen i?

• Om ni nu får igenom er dröm, Campus Gärdet, vad är er dröm för Arbrå och Kilafors med omnejd?

Vi som bor i Arbrå och Kilafors med omnejd är ett stort antal innevånare i Bollnäs kommun och vi har rätt att få veta hur ni ser på vår bygd i framtiden och vilka visioner ni har.

Vi betalar skatt, Vi ger er vårt vatten och exploaterar våra berg till vindkraften, vi gör det för er, vi gör det för framtiden, vad gör ni för oss?

Jag förväntar mig att mina frågor blir besvarade av er makthavande politiker.

Monika Bastin, Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel