Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingen har öppnat

/

Moheds flygfält är, liksom Kilafors har varit under Rockweekends två föregående år, fullt av trogna musikälskare. Innan banden ännu har hunnit komma igång på torsdagskvällen hittar vi flertalet festivaldeltagare på campingen.

Annons

Några av de kanske största campingentusiasterna är Kenta Yltin och hans gäng ifrån Stockholm. Efter tio år av Sweden Rocks festivalanda har de alltså hittat hit till Rockweekend, och inte på vilket sätt som helst, utan i en stor buss som Kenta Yltin själv nyligen har köpt. Inne i bussen finns, förutom kökshörna och toalett med handfat, sju sängar, tolv sittplatser och två bord.

- Jag kände att jag ville ha en sådan här, så det här är invigningen, säger Kenta Yltin med ett stort leende. En bit ifrån Kenta och hans vänner sitter Mia Bergsten och Johan Örn ifrån Östersund samt Per Örn ifrån Marma. Det här året är deras första på Rockweekend och de ser mest fram emot att se Obituary, Sebastian Bach och Twisted Sister. Mia tycker att ett absolut måste på campingen är tandborste.

- Det stod faktiskt tandborste i en Rockweekendbilaga under rubriken "Det här behöver du inte ha med dig på festivalen". Men då vill jag bara säga att Jo, det behöver man!

Fem av de lite mer utstickande festivaldeltagarna är Johanna Öhman, Sara Engman, Johanna Tagg, Björn Backeby och Andreas Svahn. Bredvid tälten har de nämligen satt dit färgglada parasoll och ballongfigurer, vilka var Björns och Andreas idéer.

- Andreas tog med ballongerna för att han ville imponera, hävdar Johanna Öhman med ett skratt. Andreas Svahn förklarar sig med att det faktiskt måste finnas parasoll och ballonger för att det ska bli riktig festivalkänsla; och att de som pricken över i:et dessutom haft temat rosa med sig på hittills alla rockweekendfestivaler. För att bevisa detta pekar han på de rosa ballongerna och sina egna rosa kalsonger. Björn avslutar med ett klockrent:

- Ska det va’ så ska det va’!

Mer läsning

Annons