Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byt plats på läktaren

Jag vill ge min syn på saken angående den olidligt höga ljudnivån som insändarskribenten i torsdags beskriver.

Jag är den förste att beklaga om personen upplever att han har fått hörselskador genom att gå på Suifs hemmamatcher där jag under detta år har ansvarat för musiken. Det tycker jag är mycket tråkigt och olyckligt. Ännu tråkigare är det ju om denna höga ljudnivå har pågått under flera år och inte skribenten har tagit kontakt med personerna som sköter och har skött ljudet under alla dessa år som det har pågått. Då kanske skadorna med tinnitus hade kunnat undvikas redan i ett tidigt stadium.

Men efter att under torsdagen hört mig för med runt tio personer om ljudnivån på matcherna och inte någon av dessa i blandade åldrar tycker att den är för hög eller för störande så ställer jag mig aningen fundersam till uppfattningen om ljudet. Om man dessutom jämför med många andra idrotter så är ljudnivån förhållandevis låg.

En lösning på problemet är kanske att man byter plats på läktaren och inte sitter på de stolar dit högtalarna är riktade. Det behövs bara att man flyttar sig en fem meter till höger eller vänster för att ljudet inte ska vara riktat rakt mot platsen, och kanske man då kan uppleva en bättre ljudnivå.

Slutligen så tycker jag det är tråkigt att via anonyma insändare rikta kritik om man vill se en förändring på något problem, oavsett vad saken gäller. Ta i stället kontakt med mig före eller efter match för att framföra din kritik. Det är nog det bästa sättet att kunna göra din idrottsupplevelse lite trevligare.

Denna insändare är skriven av mig som privatperson och skall inte tolkas som något som föreningen SUIF har skrivit.

Dan Bergh

speaker på Suifs hemmamatcher

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel