Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byt dina julklappsspel

/

Har du fått ett kasst spel i julklapp?

Annons
Har du fått ett kasst spel i julklapp? Ingen fara, Prylportalen guidar dig rätt när det gäller att byta in spelet.

Det finns flera ställen där det går att byta in sina spel. De stora spelkedjorna Game och Gamestop tar emot dina begagnade spel. Så här runt jul är omsättningen av spel i butikerna större och man kan hitta de flesta spelen begagnat. Oftast kan du spara ett par hundralappar på att byta in spelet du fått. Nu gäller det bara att veta vad du ska ha.


Call of Duty 5 -> Gears of War 2
En av de bästa spelserierna har börjat stagnera. Förutom nazizombies finns det inte mycket att hämta i del fem av Call of Duty. Gears of War 2 är däremot en klockren uppföljare. Större vapen, mer action och ett helt knippe bra multiplayerspel.


Mortal Kombat vs DC -> Soul Calibur IV
Även om det finns viss charm i att banka ner Stålmannen, Läderlappen och resten av DC-hjältarna med sina gamla Mortal Kombat-favoriter så är MK vs DC ett dåligt spel. Spelmekaniken är både stel och osmidig. Det självklara bytet till Soul Calibur IV ger dig ett spel som är enkelt för nybörjaren men tar lång tid att bemästra. Dessutom får man slåss med Yoda och Darth Vader!


Sonic Unleashed -> Little Big Planet
Det senaste bra spelet med den blå igelkotten kom till Sega Mega Drive på tidigt 90-tal. Sedan dess har SEGA sakta med säkert plågat den kaxige speedkulan till döds. För PS3-ägaren är alternativet självskrivet. Little Big Planet är inte bara ett av årets bästa spel, det utmanar de gamla klassikerna om titeln som bästa plattformspel någonsin.


Golden Axe: Beast Rider -> Fable II
SEGA fortsätter sin misshandel av gamla klassiker. Beast Rider är rent horribelt dålig och de få rollspelselement som finns med är skrattretande. Ta istället ett titt på Lionheads rollspel Fable II som trots att det var otroligt hypat faktiskt håller förväntningarna.


Tomb Raider Underworld <-> Mirrors Edge
Det finns självklart plats för båda spelen i din bokhylla. Men spel är dyrt och båda spelen tar relativt fort att spela igenom. Därför rekommenderas Tomb Raider Underworld för den som tröttnat på sterila miljöer och tama strider och Mirrors Edge för alla som fått nog av storbystade våldsarkeologer och irriterande bandesign. Men framför allt rekommenderas båda spelen för den som vill ta sig an fartfyllda äventyr med tight spelkontroll och tuffa hjältinnor.


/Anton Bjurvald

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons