Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byskolor lockbete för inflyttare

Varför ska byarna runt centralorten lösa Gärdesskolans problem?

Vad jag förstår, så är det på Gärdesskolan det finns för mycket lokalytor som står tomma. Dessa ytor har troligen mycket högre kostnader per kvadratmeter än lokalerna ute i byarna. Varför inte bygga om dessa ytor till bostäder, som Jan Erik Englund skrev på insändarsidan häromdagen. Ett mycket klokt inlägg. Det finns säkert många företag som vill köpa Gärdesskolan och bygga om till bostäder. Då blir kommunens budget bättre, utan att behöva röra ett finger på övriga skolor.

Det finns ju en bra fungerande högstadieskola i Bollnäs centralort. Släpp prestigen. Låt Kilafors och Arbrå behålla sina högstadier, samt att även Västansjö, Söräng, Segersta och Vallsta skolor behålles i sitt nuvarande skick.

Tänk om ordentligt Bollnäs kommun!

Satsa och marknadsför Bollnäs kommun som kommunen där det finns skolor ute i byarna. En sådan reklam skulle ge eko över hela Sverige, vilket skulle generera att fler unga familjer flyttar till Bollnäs kommun. Pratar man med yngre familjer, så vill de ha mindre skolor och en lugnare miljö för sina barn de första åren i skolan.

Jag är övertygad om, att fler än jag skulle vara stolt att bo i en kommun som vågar prova något nytt, än att göra som de flesta kommuner bruka göra.

Pelle Svedberg den äldre

Segersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel