Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byråkratin stoppade behandlingen

Att ha sjukdomen missbruk i Hudiksvall är inte lätt, i varje fall inte om man "vill" ha vård. Min son som fastnade i missbruket för sexton år sedan, är tillbaka där igen på grund av byråkratin.

Annons

Det har gjorts flera reportage om hur bra missbruksvården fungerar i Hudiksvall. Detta är inte sant. Detta jag skriver är bara ett fall i mängden. Det drabbar inte de styrande så vad gör väl en människas liv. Att ha sjukdomen missbruk i Hudiksvall är inte lätt, i varje fall inte om man "vill" ha vård. Min son som fastnade i missbruket för sexton år sedan, är tillbaka där igen på grund av byråkratin. Han har genomgått behandling efter behandling och fick till slut beviljad subutexbehandling. Han gick dit och fick sin medicin varje dag men blev helt plötsligt utskriven utan avslutad avtrappning. Detta görs om och om igen.

Reglerna för de behandlade ändras från gång till gång, så de vet aldrig om de gör rätt eller fel. Allt för att hitta anledningar till att skriva ut dem från behandlingen. När han blev utskriven sa de åt honom att han hade rätt att söka behandling igen om ett halvår om han kunde hålla sig ren från knark. Det vet alla som har med någon form av missbruk att göra att man kan inte klara en sådan sak utan hjälp från andra.

Att missbruksvården och sociala kan göra så här är för mig obegripligt. Att de fullkomligt "skiter" i om en person och hans familj går under. Om man nu som min son kommit så långt att han klarade av vardagen med jobb, bostad och familj med hjälp av subutex, varför ska man då förstöra detta för att han ska ner på botten igen? För missbruk medför att langare kräver pengar, brott begås och det blir domar som inte kan betalas... Nu sitter han fast i knarket igen utan arbete och familj, snart åker han väl ut ur bostaden också. Detta innebär en massa extra kostnader för kommunen. Är det inte dags nu att öppna ögonen och använda den där lilla knölen längst upp på kroppen?

Föräldrar som fått nog av att byråkratin inte fungerar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel