Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byn som gör sin egen vintervecka

En Losvecka med vintertema, det är vad bygderådet, föreningar och församling i Los och Hamra kommer att bjuda på under sportlovsveckan i början av mars.

Annons

En Losvecka arrangeras traditionellt på sommaren, men nu vill man ha en Losvecka fylld med aktiviteter och nöjen även under vintern.

– Los har varit en vintersportort, men det håller man på att glömma bort. Vi vill ändra på det få Los att åter bli känd som en vintersportort, säger bygderådets ordförande Jenny Breslin.

– Den här veckan är också ungdomar sportlovslediga och vi vill att de ska känna att de kan stanna hemma och ha något att göra och roa sig med under veckan.

Redan nu är flera aktiviteter inbokade, men det finns utrymme för fler.

– Vi tar fortfarande emot tips och idéer. Den 7 februari har vi ett möte då allt ska spikas, säger Jenny Breslin.

Starten för Losveckan sker lördagen den 1 mars med en skoterträff i Furuberget, ett traditionellt arrangemang som återkommer årligen och som brukar locka många besökare.

Söndagen den 2 mars körs Vasaloppet och då kan de som vill via storbildskärm vid gruvan på plats i Los följa den spennande kampen i skidspåren.

Andra arrangemang under veckan är en dag i slalombacken, vinterkväll vid Nickelvallen, skotercross vid hälsingegården Lundbergs, disco- och biokvällar samt angeltävling på Kyrkbytjärn.

– Vi har också tänkt ha en trygghetsdag, där ortsborna kan få lära sig hjärt-lungräddning, för att kunna vara till hjälp om olyckan skulle vara framme, säger Jenny Breslin.

Bygderådet har tillsammans med Bengtssons grill tagit initiativ till insamling för inköp av en hjärtstartare. Bidrag kan sättas in på bygderådets konto eller via en insamlingsbössa hos Bengtssons grill.

– Det finns en hjärtstartare i ambulansen men den är bara tillgänglig när ambulansen finns på plats. Vi behöver en hjärtstartare som jämt är tillgänglig för att ortsborna ska kunna känna sig trygga, säger Jenny Breslin.

Vinterveckan hoppas man ska kunna bli en lika stor framgång som den traditionella sommarveckan.

Annons