Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggplaner utan ekonomisk kalkyl?

Jag vet inga fakta om turerna kring den plan som presenterats för Bollnäs kommuns skolor mer än vad som stått i tidningen.

Med ett så stort underskott som i dag är känt för innevarande år och vad som väntar BUN framgent, om inga drastiska åtgärder vidtages, kan en inte initierad undra om en ekonomisk plan över huvud taget framtagits. Att presentationen av planen vid en information, enligt tidningen, var helt avsaknad av ekonomisk plan och berörda inte kunde redogöra för hur planen tagits fram eller dess följdkostnader må sägas var en grov nonchalans och att inte vara insatt i ämnet. Att lägga ner en mängd skolor samtidigt som planer finns på att bygga något som kallas Campus Gärdet utan att presentera kostnaderna samtidigt som inga kostnader för nedläggning av ”överblivna” skolor och skolskjutsar presenterades torde innebära betyget IG för dem som tagit fram planen eller man kanske ska kalla det en plan UPA.

Har BUN under de senaste sju åren suttit och sovit när det finns statistik på hur många barn det kommer att finnas i Bollnäs under perioden? En önskan vore att ett totalt ekonomiskt grepp redovisades med hänsyn tagen till alla kostnader som en förändring innebär. Mina undringar har sin grund i att jag endast har läst tidningen, rätta mig om jag har fel.

För övrigt anser jag att Bollnäs kommun borde anlita en jurist vid upprättandet av avtal i samband med anbudsförfaranden för nybyggnad eller omfattande ombyggnader.

Sune Baggström, Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel