Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggmax vill etablera sig i Söderhamn: "Tittat på tre fastigheter"

Sedan Byggmax invigde sina lokaler i Bollnäs 2011 har blicken vänds vidare mot kusten. Nu kan Söderhamn få företagets tredje byggvaruhus i Hälsingland.

Företaget Byggmax har planer på att utöka sin verksamhet i Hälsingland. Med butiker i så väl Hudiksvall som Bollnäs har byggkedjan nu även Söderhamn inställt på sin radar.

Byggmax etableringsansvarige Hans Olofsson bekräftar att företaget ser Söderhamn som en intressant ort men påpekar att ingenting är klart i dagsläget.

– Vi har tittat på det i några år nu men inget är skrivet och klart. Nu kan jag bara säga att vi vill etablera oss.

Läs också: Byggföretag expanderar i Bollnäs och tror på ökad handel

Med versamhet i tre nordiska länder, varav 77 butiker runt om i Sverige, är Byggmax en snabbt växande byggvarukedja. På tio år har företaget mer än fördubblat antalet butiker i landet.

Men för att etablera sig på en ort behöver företaget hitta en lämplig fastighet. Kraven är en tomtyta på minst 7 500 kvadratmeter och en byggnad på runt 2 000 kvadratmeter.

– Vi har varit och tittat på tre fastigheter men det är inget som är klart, säger Hans Olofsson som inte vill berätta närmare om fastigheternas placering.

Läs också: Nytt företag i Söderhamn – klädbutik satsar i centralt läge

För att hitta nya platser att etablera sig på i landet har företaget utlyst en hittelön på upp till 100 000 kronor till den som hittar en passande tomt eller fastighet. På mindre orter ligger hittelönen på 20 000 kronor och gäller då tips om befintliga lokaler.

– Vi har betalat ut hittelön till några tipsare genom åren. En av de fastigheter som vi har kollat på i Söderhamn var genom ett tips som kom in, säger Hans Olofsson.