Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygglov söks för hall på IP

Ljusdals kommuns fritidsenhet vill pröva möjligheten att bygga in IP i form av en 13 meter hög hall innan det arbetas vidare med andra lösningar.

Men myndighetsnämnden vill veta hur seriös tanken på hall på IP är innan den frågar grannarna om bygget.

Ett alternativ som kommit upp är att flytta vitala delar av IP till Östernäsområdet som ett första steg mot en inbyggd arena. Konstisanläggning och läktare nämns som användbara inventarier.

Innan någon flytt kommer på tal vill dock kommunens fritidsenhet undersöka möjligheterna till en upprustning av IP där en eventuell överbyggnad innebär en hall som inklusive läktare kommer att mäta över 10 000 kvadratmeter och få en takhöjd på 13 meter.

En ansökan om förhandsbesked för bygglov har lämnats in.

Enligt Urban Rooth, handläggare på plan- och byggenheten, finns det ingenting i den gällande detaljplanen från 1959 som hindrar myndighetsnämnden från att bevilja bygglov för en jättehall på IP.

– Men det står nog klart redan på förhand att grannarna inte accepterar ett sådant bygge. Därför vill vi nu att kommunstyrelsen som markägare till IP berättar hur den vill ha det innan vi går vidare och underrättar berörda grannar, säger Urban Rooth.

Varken kommunchefen Nicklas Bremefors eller kommunalrådet Roland Bäckman (S) har tittat närmare på de handlingar som fritidsenheten skickat till myndighetsnämnden.

– Men det låter som något som bör tas upp på kommunstyrelsens beredning på måndag, säger Roland Bäckman.