Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggelever tog hem silverpengen i yrkes-SM: "Vi är helnöjda"

Under yrkes-SM i Malmö kammade Rickard Lindberg och Johannes Lind-Eriksson från Bollnäs hem silverpengen i kategorin träarbetare. – Vi är helnöjda, säger Rickard Lindberg.

Under tre intensiva dagar avgjordes yrkes-SM avgjordes under i Malmömässan.

Läs också: Det blev en fjärdeplats för Vilma i Yrkes-SM

Där tävlade 200 ungdomar i närmare 40 olika yrkesgrenar om att vinna en plats i yrkeslandslaget och om att erhålla rätten att få titulera sig "mästare" inom sin yrkesgren.

– Det var hektiskt men roligt, säger Rickard Lindberg.

Läs också: Byggelever snickdare sig vidare till yrkes-SM: "Stolt att bli uttagen"

I kategorin träarbete tävlades det i par. Rickard Lindberg och Johannes Lind-Eriksson från Bollnäs gjorde bra ifrån sig under tävlingarna och knep till slut andraplatsen.

– Det var jättejämnt. Vi förlorade bara med två och en halv poäng, så vi var väldigt nära, säger Rickard Lindberg, som trots att han inte vann tävlingen tillsammans Johannes Lind-Eriksson ändå har hopp om jobb i framtiden.

Läs mer: Kungen besökta Amanda och grabbarna tog bronset

I år var intresset för SM-tävlingarna rekordstort. Hela 22 000 besökare tog sig dit för att se ungdomarna visa upp sina yrkeskunskaper. En av dem var ingen mindre än självaste Kung Carl XVI Gustaf.