Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygge för miljoner

Byggmax flyttar till nya lokaler. Vid årsskiftet ska bygget stå klart och tidigt nästa vår är det tänkt att den nya bygghandeln öppnar.

Det är trångt i Byggmax lokaler vid Hudiksvalls flygfält och läget har inte heller varit optimalt. Nu åtgärdas bägge problemen.

Bygghandeln blir granne med Stjärna Fyrkant i Fors vid Hudiksvalls västra infart i 2 500 kvadratmeter stora lokaler. Corleone Fastighets AB står för bygget och har tecknat ett tioårigt hyresavtal med den snabbväxande byggvarukedjan.

– Det här är ett rejält stort bygge, särskilt i det här marknadsläget, säger Jon Larsgården, vid Jon Larsgården Förvaltning AB, som äger Corleone.

Avsikten är att komma igång med bygget i början av maj. Hyresvärden bygger 800 kvadratmeter butik och 1 000 kvadratmeter konceptlager med så kallad drive through. Kostnaden beräknas till 10 miljoner kronor.

– Det här är en stor produktion för mig, men mest glad är jag för att de valt mitt område nära E4. Jag vet att de har tittat på andra områden också, säger Larsgården.

Resten av byggytan står Byggmax själva för då skärmtak och rullfack ska byggas på den 7 500 meter stora tomten. Butik och lager ska stå klara till årsskiftet. Tiden fram till öppnandet behöver Byggmax för de egna byggnationerna samt inflyttning.

En etablering på Medskog har funnits med i arbetet med ny lokalisering, berättar Göran Linde, etableringschef på Byggmax.

– Vi har tittat på det i alla fall, säger han.

Att det istället blev västra infarten har att göra med att det är ett bra handelsläge nära E4 och nära Mios möbelvaruhus, säger han.

Inledningsvis behålls samma personalstyrka som i dag. På sikt hoppas Byggmax på fler kunder och utökad bemanning.