Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygga ut Enriset med 16 platser

Nu finns ett förslag från Faxeholmen på att bygga ut Enriset med 16 nya platser. De ska ersätta det permanenta äldreboendet som finns på Västerbacken.

Annons

Det finns ett beslut att riva korttidshemmet Västerbacken. Än så länge hyr kommunen fastigheten av landstinget. Den sista december 2015 löper kontraktet ut.

Då måste korttidshemmet vara tömt och under onsdagen ska omvårdnadsnämnden titta på möjliga lokaler inom sjukhusområdet.

Det finns även ett permanent äldreboende i huset. Men bostäderna är inte fullt utrustade. Det betyder bland annat att flera tvingas dela på dusch och toalett. Och det är den delen som Faxeholmen vill ersätta med en tillbyggnad på äldreboendet Enriset.

– Då kan vi docka den delen med den befintliga byggnaden för att kunna samutnyttja Enrisets personallokaler, hissar och andra system, säger Petri Berg, vd för Faxeholmen.

Förslaget har presenterats för omvårdnadsnämnden.

– Alla var väldigt positiva till förslaget, säger ordförande Katarina Hedberg (S).

Men än så länge finns det ingen prislapp på bygget och i slutändan blir det en fråga för kommunfullmäktige att ta ställning till.

– Det är ett stort pussel som ska läggas, eftersom vi även behöver ersättningslokaler för rehabteamet och hjälpmedel för äldrevården, säger Katarina Hedberg.

Ommöbleringar av två hemtjänstgrupper ingår i pusslet som ska läggas. En grupp finns på Västerbacken och en i de lokaler som kan bli aktuella som korttidsboende. I juni ska det finnas ett förslag för politikerna att ta ställning till.