Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora problem när kompetens slutar

Fram till 2025 kommer 1,6 miljoner personer att gå i pension. I dag finns inte tillräckligt med arbetskraft för

att täcka upp bortfallet.

Framför allt är det småkommunerna som kommer att drabbas av den pågående generationsväxlingen.

Annons

Stora problem när kompetens slutar

Enligt Arbetsförmedlingen kommer det att ske en extra stor pensionsavgång från arbetsmarknaden fram till och med 2025.

Till dess kommer 1,6 miljoner personer att gå i pension. Det är runt 250 000 fler än under perioden 1995 till 2010.

Generationsväxlingen som sker just nu beror på att de så kallade rekordgenerationerna, de stora barnkullarna som föddes under 40- och 50-talet, når pensionsåldern.

Förändringen är så kraftig att majoriteten av länen beräknas få obalans på arbetsmarknaden år 2025, alltså färre ungdomar som träder in på arbetsmarknaden än antalet åldersavgångar.

Framför allt är det små kommuner och glesbygd som kommer att drabbas av arbetskraftbortfallet.

– Det är väldigt många som går i pension och vi har inte tillräckligt med arbetskraft för att täcka upp, säger Mohamed Chabchoub, chef på Arbetsförmedlingen i Söderhamn.

Vissa branscher är mer utsatta än andra, visar en undersökning från Arbetsförmedlingen. Den för Hälsingland viktiga jord- och skogsnäringen, som i landskapet sysselsätter en femtedel av arbetskraften, kommer att drabbas mycket hårt. Över hälften av arbetskraften beräknas att gå i pension de kommande åren.

Och enligt Mohamed Chabchoub kommer det i Hälsingland även fattas arbetskraft inom vården och till högutbildade jobb.

– Vi ser redan nu tendenserna. Det är i dag svårt, om än inte omöjligt, att hitta sommarvikarier inom vården, säger han.

Förutom brist på arbetskraft är kompetensbrist en del av generationsväxlingens problem. Därför uppvägs inte den höga andelen pensionsavgångar av den höga arbetslösheten.

– Det jämnar inte automatiskt ut sig. Det kan till exempel vara så att det fattas rätt kompetens för att fylla luckorna, säger Mohamed Chabchoub.

Kairos Future är ett internationellt forsknings- och managementkonsultbolag med fokus på omvärldsanalys och strategi. De har genomfört två undersökningar inriktade på generationsväxlingen.

Enligt framtidsstrategen Ulf Boman är problemet att de unga som kommer ut på arbetsmarknaden har fel sorts utbildning.

– Det innebär att vissa branscher kommer att ha väldigt svårt att få tag på personal. Lärare är ett av dessa yrken, till exempel. Även vården och omsorgen har haft svårt att locka till sig ungdomar, säger han.

Han tycker att företag och kommuner måste ta generationsväxlingen på allvar. Men det är ont om tid och det är enligt Ulf Boman hög tid att förbereda sig.

– Lite hårdraget är företagen inte alls förberedda. Det finns ett intresse för frågan hos kommunerna, men företagen verkar blunda. De senaste åren har de mest fokuserat på att få ekonomin att gå ihop. De har varit glada för att folk har lämnat rörelsen och att de sluppit säga upp folk. Men de är inte speciellt förberedda på pensionsavgångarna och har en ”det löser sig”-mentalitet.

Trots farhågorna anser Ulf Boman emellertid inte att allt med generationsväxlingen är nattsvart.

– Det finns möjligheter också. En sådan är att företag och kommuner får chansen att tänka om i sitt sätt att arbeta och skaka om organisationen. Kanske kan de lösa mycket av kompetensbristen med ny teknik och distansjobb, att personalen inte alltid behöver vara på plats, säger han.

Eftersom en stor del av pensionsavgångarna den här gången gäller chefer måste företagen även förbereda sig på hur de ska behålla kunskapen. Något som Ulf Boman tycker är extra viktigt.

– Jag träffade vd:n för ett kommunalt energibolag för några år sedan. Hon upptäckte att deras arkiv över hur fjärrvärmeledningarna dragits i kommunen bara fanns i en av medarbetarnas huvud – och han skulle gå i pension om två år. Så han fick ägna sina sista år till att dokumentera var ledningarna gick. Så det gäller att ha en plan för sådant, säger han.

Mer läsning

Annons