Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halva personalstyrkan i pension om 14 år

/
  • År 2009 kom Britt-Marie Andersson Nilsson till Ljusdals kommun. Ett intressant arbete och den vackra naturen lockade henne att söka tjänsten som personalchef.
  • Ljusdals kommun och personalchefen Britt-Marie Andersson Nilsson planerar för framtiden. Liksom många andra kommuner i landet behöver de locka kompetent arbetskraft till kommande vakanser.

Ljusdals kommun med cirka 1 580 anställda är den största arbetsgivaren i kommunen. Under åren 2012 till 2026 går nästan hälften av personalen i pension.

Annons

Nästan tio procent av innevånarna i Ljusdals kommun har kommunen som sin arbetsgivare. Sett till siffror handlar det om cirka 1 580 personer och över hälften av dem arbetar under Omsorgsförvaltningen. Genomsnittsåldern på de anställda är närmare 50 år och när nu den stora gruppen 40-talister börjar gå i pension finns det många luckor som ska fyllas. Ser man på statistiken över samtliga pensionsavgångar mellan åren 2012 till 2026, går 847 personer i pension under en 14-års period.

– Det kommer att vara ganska många i närtid som går i pension, och vissa år fler än övriga år. Men vi har hittills inte identifierat att det ska bli gigantiskt stort. Men visst finns det funktioner som man önskade att det fanns flera av. Och då tänker jag sjuksköterskor med vidareutbildning, socionomer, rektorer, specialpedagoger, miljöinspektörer och bygglovshandläggare. Här kan man hitta utbildad personal men det är svårare att finna dem som dessutom har erfarenhet, säger Britt-Marie Andersson Nilsson, personalchef vid Ljusdals kommun.

Inom kort ska man från kommunens sida påbörja arbetet med en kompetens- och personalförsörjningsplan som utgår ifrån kommande pensionsavgångar.

– Men jag stämmer kontinuerligt av med förvaltningscheferna hur det ser ut, och hittills har vi inte funnit det akut med en djupare kartläggning, säger hon.

Men idéer kring hur man ska nå den framtida arbetskraften har redan börjat ta form.

– Vi kommer att jobba närmare skolan, och då med inriktning mot gymnasiet. Bland annat planeras en kommundag äga rum i november på gymnasiet. Vårt syfte är att förmedla bredden av yrken inom kommunal verksamhet och vi kommer att ha med eldsjälar som ska få berätta om sina jobb, säger Britt-Marie Andersson Nilsson.

Givetvis söker man även arbetskraft utanför den egna kommunen och hittills har det fungerat bra, enligt Britt-Marie Andersson Nilsson som själv kom hit 2009, när hon efterträdde tidigare personalchefen Tor Jonsson 2009.

– Jag kommer ursprungligen från Nyköping, men bor i Jämtland, så jag veckopendlar. Det som lockade mig till Ljusdal var innehållet i tjänsten, att det verkade stimulerande, det är också en lagom stor kommun och för mig är naturen väldigt viktig. Jag tycker det är jättebra att jobba för Ljusdals kommun och det finns en väldigt välkomnande atmosfär här, säger hon.

Trots visa insatser på rekryteringsområdet ser Britt-Marie Andersson Nilsson det som en framtida utmaning.

– Vi är en av många arbetsgivare som kommer att behöva arbetskraft. För att lyckas behöver vi profilera oss, vilket vi även gör i dag, men vi behöver säkert fundera ännu mer kring det, säger hon.

Mer läsning

Annons