Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopsångare i bröllopstankar

/

Emma Nordgren är 28 år. Hon kommer från Trönö men är numera bosatt i Stockholm. Under flera år har hon sjungit på bröllop.

Annons

Vilka sånger är de mest önskade?

– Det varierar. Ett tag var det bara Det vackraste och Älska mig som den jag är. Några år senare blev Sonja Aldéns För att du älskar populär. Par som är musikintresserade brukar inte välja någon låt som är populär just nu utan något mer personligt.

Märker du några trender?

– På senaste tiden har vi spelat låtar som inte självklart går att koppla till lång och evig kärlek, allt från David Bowie till Depeche Mode och Morrissey. I somras spelade vi en låt av det isländska bandet Sigur Rós som ingångsmarsch.

Sjunger du solo eller tillsammans med någon?

– Oftast har jag min sambo Jon-Erik Persson med på gitarr.

Hur är det att sjunga vid ett så högtidligt och viktigt tillfälle i människors liv?

– Det känns som ett stort ansvar och ett stort förtroende. Det är svårast om det är en låt som jag inte tycker så mycket om själv, men det händer ganska sällan. När det händer försöker jag göra den på ett sätt som känns ärligt för mig, och när jag står där i situationen så blir jag alltid lika berörd själv.

Brukar det blir det några reaktioner när du sjunger?

– När jag sjunger försöker jag koncentrera mig och inte ta in vad som händer runt om kring, jag är alldeles för blödig för det. Under sången får brudparet en paus i vigseln, och då kanske det går upp för dem vad de håller på att göra, då brukar det komma en reaktion. Ganska ofta är det brudgummen som blir rörd och börjar gråta.

Om du själv skulle gifta dig, vem skulle sjunga på ditt bröllop, och vilken sång skulle du vilja höra?

– Vi ska faktiskt gifta oss i sommar! Men det blir svårt att välja, vi har så många kompisar som spelar och sjunger och vi har inte bestämt låtar än. Men det blir förmodligen folkmusik som in- och utgångsmarsch.

Mer läsning

Annons