Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg rondell på riksväg 50 i Söderala!

Passa på att bygga en rondell, när den olycksdrabbade sträckan på riksväg 50 ändå ska upprustas till våren, uppmanar Sven Åke Jonsson i Kinsta. Han får svar direkt av Jan Enbom på Trafikverket.

När nu riksväg 50 ska rustas upp till våren, varför inte bygga en rondell vid korsningen rv 50 och länsväg 633 (Ljusnevägen). Trafikintensiteten ökar för varje år och det har på senare tid inträffat flera allvarliga olyckor. Det är bara en tidsfråga innan det händer en ännu svårare olycka. Det är inte frågan OM det händer, utan NÄR det händer.

När blir det fartkameror uppsatta vid Time där hastigheten ibland på kvällstid är närmare 150 km/h än 50 km/h?

Sven Åke Jonsson, Kinsta Söderala

Svar direkt: Hastigheten på rv 50 på den berörda sträckan är idag 90 km/h och efter åtgärden är genomförd kommer den sänkas till 80 km/h. På landsvägar bygger man inte cirkulationsplatser vid dessa hastigheter. Där så är motiverat bygger man istället vänstersvängfält, vilket redan finns vid korsningen rv 30 och lv 633.

Vad gäller fartkamera utanför Time-butiken så är ingen planerad i projektet, dock planeras det för en i Hov. Framtiden får utvisa om ytterligare fartkameror kommer att sättas upp.

Jan Enbom, Trafikverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel