Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byalag bildas efter 20 års väntan

Framåt bygd ska äntligen få sitt byalag.

Flera – och även mindre – orter i Ljusdals kommun har sina egna byalag. Nu är det också Tallåsens tur.

Onsdagen den 26 februari blir det möte i Skogsta Folkets hus med syfte att bilda ett byalag i form av en förening och därmed också välja funktionärer och anta stadgar.

– Vi har redan en interimsstyrelse med fyra personer, säger Bosse Hedin, ordförande som åtminstone tillfälligt bildar styre tillsammans med Jimmy Håkansson, Henrik Strandberg och Conny Fall.

Enligt Bosse Hedin är det här en gammal fråga för Tallåsen.

– Ja, nog har det här med byalag diskuterats i åtminstone 20 år. Och nu verkar det finnas en god uppslutning bakom ett sådant.

Det finns en Tallåsengrupp på Facebook på internet (Du vet att du är från Tallåsen när...) som på onsdagen hade 543 medlemmar.

– Helt otroligt vilken uppslutning med gamla bilder och allt. Det är väl mycket den gruppen på Facebook som lett till att vi nu ser ut att kunna bilda ett byalag, säger Bosse Hedin.

Med 770 invånare (31 december 2012, enligt Ljusdals kommuns fickfakta) är Tallåsen den fjärde största orten i kommunen efter Ljusdal, Järvsö och Färila.

– Det finns en hel del att ta tag i, säger Bosse Hedin och nämner hockeyplan, badplats och trafiksäkerheten runt skolan som exempel.

Bosse Hedin ser också hembyn som levande och aktiv.

– Det flyttar in barnfamiljer från andra kommundelar vilket inte var så vanligt när jag var ung. Så det känns som att det är ett attraktivt samhälle att leva i och närheten till Ljusdal gör nog också sitt till, säger Bosse Hedin.