Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butikens larm utlöstes av ett par handskar – köpta för tre år sedan

Alla har nog varit med om den obekväma situationen som uppstår när ett butikslarm börjar tjuta. Lars Renström råkade utlösa Clas Ohlsons butikslarm - med ett par tre år gamla handskar.

– I måndags var jag på stan för att handla. När jag var på väg upp för rulltrappan till Clas Ohlson och passerade larmbågarna började det att tjuta. Jag blev väldigt förvånad och tittade runt omkring, men det var bara jag i närheten, säger Lars Renström.

Efter en stunds tjutande kom en ur Clas Ohlsons personal till undsättning och frågade vad som försigick. Lars försökte förklara att han inte ens hunnit in i butiken innan larmet började tjuta. Personalen letade och hittade till slut det som utlöst larmet.

– Jag bar ett par handskar i handen och hon testade att dra dem genom bågarna. Då tjöt det. Något som jag tyckte var märkligt och jag förklarade för henne att de är flera år gamla.

De började att undersöka handskarna och till slut upptäcktes en liten klisterlapp gömd inuti.

– Hon rev bort klisterlappen och sa att den inte kommer att störa mer. Den har tydligen överlevt flera år och på något sätt blivit återaktiverad. Tjejen på Clas Ohlson förklarade att hon varit med om det förut, så det blev inga konstigheter till slut.

Läs också: Jublet visste inga gränser när Nisse Kjellström flög fram till SM-guldet: "Vilken fantastisk kväll"