Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bul-skyltar är på gång

Mörker, fukt och svart asfalt kan göra det svårt för bilister att se upphöjningarna vid nyanlagda bussangöringen på Södra Hamngatan. Borde det inte finnas skyltar? undrar bilist.

"Varför finns det inga skyltar om vägbulor vid nya busstorget?" undrar en bilist som för en tid sedan fick tvärbromsa inför en av upphöjningarna på Södra Hamngatan.

Tidningens utsända tog sig till platsen och kunde konstatera: det finns två upphöjda övergångsställen i anslutning till bussangöringen. Upphöjningarna är markerade med vita streck samt vita ytor som markerar övergång. Vissa trafikanter saktade in framför upphöjningarna – andra körde över med ohejdad fart.

• Borde det finnas skyltar som varnar för upphöjningarna?

- I projektet för bussomstigning ingår att NCC ska sätta upp skyltar. De har blivit försenade men kommer upp inom kort, säger trafikplanerare Johnny Olofsson.