Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bruksgården ett tillhåll

Sandarnebor är oroliga för vad som att någon kan skada sig på bruksgården, som står och förfaller. Dörrarna är olåsta, och den förr så ståtliga byggnaden har blivit ett tillhåll.

Annons

I decennier var bruksgården i Sandarne massafabrikens samlingslokal för fester, danser och möten. Nu är frågan om byggnaden går att rädda. På en av de olåsta ytterdörrarna sitter en lapp, ett företag vill byta elmätare, men arbetet är onödigt. I hela byggnaden hänger lösa elsladdar ur väggarna, i köket står de elektriska maskinerna huller om buller. I foajén ligger papper, skräp och ett gammalt saltpaket i en röra av sönderslagna möbler. Någon har ställt upp en spelplan i stora samlingslokalen med bord som sarger.

– Det är tragiskt hur det ser ut. Många pratar om det på byn. Kanske är det lika bra att riva det nu, innan det brinner ner eller någon skadar sig, säger Sandarnebon Ulla Jansson.

Vad som kommer att hända med bruksgården i framtiden är oklart. När Kuriren når ägaren och hotellprofilen Khaled Abusagr är han mycket fåordig.

– Jag ska väl göra någonting men har inga konkreta planer just nu.

– Det stämmer inte. Det är en lång historia bakom, men jag vill inte berätta den nu.