Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bruks varslar 25 personer

(Uppdaterad 16.17) Bruks ser en vikande efterfrågan under kommande år. Därför har de varslat 25 personer om uppsägning.

Det är i företaget Bruks AB som varslen läggs. De berör både tjänstemän och kollektivanställda.

Bakgrunden är främst den finansiella situationen i Europa. Beställningarna minskar.
- I kombination med en kraftigt försämrad marknadssituation inom vissa kundsegment ser vi en klar nedgång för tillfället, säger Johan Johansson, vd i Bruks Group.

Bland Bruks kunder är bland annat sågverks- och boardindustrin hårt drabbad av den försämrade byggkonjunkturen utomlands. Och det leder i sin tur till en vikande efterfrågan på Bruks produkter.
I det läget väljer alltså företaget att varsla som "en beredskapsåtgärd".
- Men vi vet ännu inte om uppsägningarna måste verkställas. Mycket beror på konjunkturutvecklingen den närmaste tiden. Får vi nya order kan bilden förändras, säger Johan Johansson.

Bruks AB har 135 anställda i Hälsingland och Ångermanland. De arbetar på tre platser, i Arbrå, Bollnäs (Norrborn) och Örnsköldsvik. Fabrikerna i Arbrå och Bollnäs tillhör samma produktionsenhet. I hela koncernen Bruks Group finns 250 anställda.
Exakt hur de olika orterna riskerar att drabbas är ännu oklart.

- Den rådande osäkerheten gör att vi måste ha beredskap för att anpassa företagets verksamhet och kostnader. Men förhoppningen är naturligtvis att bristen på finansiella medel ska kunna rättas till så att uppsägningarna inte behöver träda i kraft.

Förhandlingar kring uppsägningarna med de fackliga parterna ska genomföras inom kort.