Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brudpar ska betala för vigslar

Antalet borgerliga vigslar har stadigt ökat de senaste åren. Nu vill Hudiksvalls kommun börja ta ut en avgift för vigslar.

Det blir allt fler som vill ha en borgerlig vigsel. År 2000 var antalet vigslar 30 stycken, i fjol hade antalet ökat till 71 stycken. Ökningen har gjort att kommunen, som i dagsläget har tillgång till nio vigselförrättare, även har högre kostnader för administration och service i samband med vigslar och därför har man börjat fundera på att ta ut en avgift. Hittills har brudparen inte behövt betala någon avgift, trots att kommunen har rätt att ta ut en avgift som täcker självkostnaden.

Nu föreslår handläggaren som har utrett frågan att kommunfullmäktige ska besluta att införa en avgift om 500 kronor per förrättad vigsel. Avgiften ska gälla från och med den 1 januari 2012.