Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottaren Ågren – bäst i hela Norden

Finalen vann söderhamnaren utan att ens ställa sig på mattan.

Annons

I slutet av februari fick Carl Ågren ställa sig överst på pallen i Lidköping när de svenska mästerskapen för ungdomar avgjordes. Nu fortsätter framgångarna för femtonårige Söderhamnsbrottaren.

I helgen åkte han med färja till Finland för att tävla vid nordiska mästerskapen i 58-kilosklassen. Som ensam uttagen svensk hamnade han i samma grupp som en konkurrent från Lettland, Finland och Danmark.

– Mot dansken var det ganska jämnt, jag vann med två poäng. Men jag hade koll på läget, jag var starkare än vad han var. De andra två matcherna, mot letten och finnen, vann jag lätt, berättar Carl Ågren.

Brottarna var indelade i två grupper, baserat på sina resultat fick de göra upp om de slutgiltiga placeringarna i en avgörande match. Eftersom Ågren vann sin grupp var silvret säkrat. Nu skulle guldmedaljen bli hans.

Men finalen slutade inte riktigt som han hade tänkt sig.

– Jag skulle möta en norrman som jag tidigare har vunnit mot. Men han skadade sig och kunde inte brottas, så jag blev nordisk mästare via walk over. Och det var en väldigt annorlunda situation.

En rolig Norgehistoria med ett lyckligt svenskt slut. Och Ågren, som är van att ställa sig överst på pallen, gjorde det än en gång. Med en glänsande medalj runt halsen.

– Det känns jättebra och väldigt kul. Helt klart min största merit i karriären.

Svensk mästare – check.

Nordisk mästare – check.

Europeisk mästare nästa för Carl Ågren?