Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningen igång om det stora bråket i Bollnäs – omfattande förhörsarbete väntar

Den tekniska undersökningen som polisen gjorde på platsen där det stora bråket mellan bärplockare utbröt på måndagskvällen är färdig. Nu har polisens utredare börjat förhöra vittnen.

Annons

Artikeln publicerades den 13 september 2016.

Korsningen Hamrevägen - Fabriksgatan i Bollnäs.

Lugnet har åter lagt sig vid korsningen Hamrevägen-Fabriksgatan på Gärdesområdet i Bollnäs. Här uppstod under måndagskvällen ett större tumult där flera personer skadades. Minst en av dem allvarligt.

Läs även: Polisen jagar förare som körde in i folkmassa – fyra personer skadade under tumult

– Nu handlar det om ett omfattande utredningsarbete, säger polisens presstalesman Mikael Hedström. Det är många vittnen som ska höras och det kommer att behövas tolkhjälp i många av förhören.

Läs även: Bråket i Bollnäs – misstänkte gärningsmannen fortfarande på fri fot

Se även: Vittnesberättelse från bråket i Bollnäs

Ett annat problem är att man måste fastställa identiteten på dem man förhör och många av de på plats har inte haft några identitetshandlingar tillgängliga. Mikael Hedström bekräftar att bråket verkar ha uppstått mellan bärplockare av utländsk nationalitet, men att man av utredningstekniska skäl inte kan gå ut med mer uppgifter än så.

Enligt ett anonymt vittne som befann sig på ICA-parkeringen när bråket ägde rum, så var det ett 30-tal bärplockare som var inblandade i slagsmålet.

– Jag såg när de pucklade på varandra, och att det svingades både med träpåkar och en yxa. Plötsligt faller en person till backen, men om det varen yxa eller en påk personen blev slagen av vet jag inte, säger vittnet.

En bil ska även kört över parkeringen med en man liggandes på motorhuven, enligt vittnet. Efter att mannen föll av motorhuven ska bilen fortsatt över till OK-parkeringen där en annan grupp med människor också bråkade.

– Där kör bilen helt enkelt rakt in i gruppen, säger vittnet.

En person söks nu av polisen, efterlyst för försök till mord och misshandel. Det är en man i 25-årsåldern som i samband med bråket körde på flera personer med en personbil.

Utifrån vittnesuppgifter finns en tänkbar identitet på mannen och polisen har också ett registreringsnummer på bilen att gå på. Gränslarm har skickats till samtliga polisregioner, Tullverket och Kustbevakningen.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning