Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje man misstänkt för våldtäkt i Söderhamn – två begärs häktade

En man sitter häktad och en väntar på häktningsförandling för en misstänkt våldtäkt som ska ha ägt rum under natten mot lördagen. En tredje misstänkt finns i fallet. Den personen ska enligt åklagaren vara minderårig.

Annons

Under natten mot lördagen skedde en misstänkt våldtäkt i en bostad utanför Söderhamn. Två dagar senare greps två män i 30-årsåldern för brottet. Efter utredning hördes en tredje man som misstänkt i fallet, den tredje mannen ska enligt åklagaren vara minderårig.

På torsdagen begärdes de båda männen i 30-årsåldern häktade vid Hudiksvalls tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt. Den tredje mannen släpptes på fri fot.

– Den tredje mannen är misstänkt för brottet men bevisningen mot honom är inte stark nog och hans låga ålder gör att vi inte kan begära honom häktad, säger Joakim Johansson som är åklagare i målet.

Läs mer: Två män ska ha våldtagit kvinna i Söderhamn

Våldtäkten ska ha ägt rum i en ort utanför Söderhamn. Offret och de misstänkta männen ska inte haft någon relation till varandra sedan tidigare. De tre misstänkta männen ska däremot känna varandra sedan tidigare, enligt åklagare Joakim Johansson.

På torsdagseftermiddagen häktades en av de båda männen i 30-årsåldern vid Hudiksvalls tingsrätt. Häktningsförhandlingen mot den andre mannen kommer hållas under fredagsmorgonen. Åtal väntas väckas senast den 11 augusti.

Läs också: Man åtalas för sexuellt ofredande av pojke

Åklagaren anser att det finns risk att de två häktningsbegärda männen kan förstöra utredningen om de släpps på fri fot.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons