Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har spärrat av större område efter grovt våldsbrott

/

Strax efter klockan tio på tisdagsförmiddagen påträffades en ung kvinna död i grönområdet mellan Bergsgatan och Södra Järnvägsgatan.
En tonåring har nu gripits och är anhållen misstänkt för mord.

Annons

Larmet om att en kropp hittats i parkområdet kom klockan tio minuter över tio på tisdagen.

– En kvinna har anträffats avliden på platsen. Hon har dött utomhus, säger Peter Wikberg, polisen.

Enligt uppgift är offret en kvinna i 25-årsåldern. Hon konstaterades vara död när hon inkom till sjukhuset.

Bara en halvtimme efter att kroppen hittats greps en misstänkt gärningsman i tonåren för mord.

Mannen anmälde sig själv till polisen strax efter det att kvinnan påträffats.

Polisen höll förhör med honom under eftermiddagen, och enligt pojkens advokat Fredrik Burvall förnekar han inte brottet.

– Han har heller inte erkänt, men det är han som varit på platsen och skadat henne och gjort att hon senare har dött. Men det är för tidigt att säga någonting om hur det ska rubriceras, eller vad han har haft för tankar och uppsåt, säger han till TT.

Ingen annan person ska ha varit på platsen, uppger Burvall. Enligt polisen finns ingen koppling mellan den misstänkte tonåringen och kvinnan skriver TT.

Ett större område från Bergsgatan och ned mot Södra Järnvägsgatan i höjd med Sidsjöbäcken spärrades av på förmiddagen, polisen satte in flera patruller för att bland annat knacka dörr i området. På eftermiddagen befann sig även polisens helikopter på platsen.

– Helikoptern ska dokumentera brottsplatsen, säger Peter Wikberg.

Enligt polisen kommer en rad utredningar att göras, bland annat tekniska undersökningar och förhör. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras senare.

Polisen vill även komma i kontakt med personer som har befunnit sig vid eller i närheten av brottsplatsen mellan klockan 09.00 och 11.00 på tisdagen.

Mer läsning