Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par döms för narkotikabrott

/
  • En man och en kvinna från Arbrå döms för bland annat narkotikabrott.

En man och en kvinna från Arbrå döms nu för narkotikabrott. Mannen döms även för häleri, rattfylleri och brott mot vapenlagen.

Annons

Kvinnan och mannen anhölls den 17 juni. Nu döms kvinnan, som är i 35 årsåldern, till en månads fängelse för narkotikabrott av Hudiksvalls Tingsrätt.

Den 60-årige mannen döms till sju månaders fängelse för en mängd olika brott: narkotikabrott, häleri, rattfylleri, olovlig körning, brott mot vapenlagen och för att ha innehaft knivar och andra farliga föremål.

Mannen och kvinnan, som var ett par när de greps, erkänner sig båda skyldiga till narkotikabrott. Enligt kvinnan ska de ha bott till och från i den husvagn där de i juni påträffades med amfetamin.

Mannen ska vid flera tillfällen ha brukat narkotika och döms för bland annat rattfylleri och olovlig körning. I maj påträffades han med cannabis och amfetamin och i juni körde han en stulen motorcykel med narkotika i blodet.

60-åringen gör sig även skyldig till häleri vilket han förnekar. Han ska ha tagit en stulen släpvagn i befattning, samt en biltrailer, en dykarutrustning och en moped.

Till domskälet hör att han varken velat namnge personerna han fått godsen ifrån eller kunnat uppvisa kvitto på mopeden som han köpt av en okänd person. På punkterna han döms för finns även brott mot vapenlagen och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Han ska vid två tillfällen i år, utan tillstånd, ha haft ammunition i form av patroner i sitt hem och i en husvagn. Vid ett tillfälle ska han även ha haft knivar på allmän plats.

Tidigare i april i år och i maj förra året dömdes mannen båda gångerna till skyddstillsyn för olovlig körning och grovt brott. Han finns noterad under 55 avsnitt i belastningsregistret och kvinnan under nio.

Hon dömdes i juli 2013 till skyddstillsyn med 180 timmar samhällstjänst för misshandel och grovt bedrägeri.

Mer läsning

Annons