Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för två rån samma dag – den tredje rånaren gripen

Båda rånen inträffade den 17 juli i Bollnäs och sedan tidigare sitter två misstänkta personer häktade. Men utgångsläget har hela tiden varit att en tredje person varit inblandad och denne greps under måndagen.

Annons

Rånen ska ha begåtts mot två olika personer i deras hem och i minst ett av fallen ska rånoffret ha utsatts för våld. Det första rånet inträffade på förmiddagen och det andra på kvällen.

Läs även: Trio anhållen efter rån och misshandel i centrala Bollnäs

Efter brotten säkrade polisen DNA och när resultatet på DNA-analysen kom stärktes misstankarna mot de tre personer som man redan tidigare hade misstankar mot. Alla tre anhölls i sin frånvaro den sjätte september.

Två av de misstänkta hämtades in redan dagen efter och häktades helgen därpå. Det rör sig om en man och en kvinna som är äkta makar som flera gånger tidigare varit åtalade för brott tillsammans, bland annat för försök till mordbrand i Arbrå i augusti 2015.

Läs även: Äkta makar häktades för att ha rånat två personer i deras hem

För det brottet dömdes mannen till ett och ett halvt år i fängelse – medan kvinnan frikändes helt från anklagelserna. Mannen var när rånen begicks villkorligt frigiven från sitt senaste fängelsestraff.

Läs även: Bensinattentatet i Arbrå – nu döms två medan en frias

Den tredje personen, en 33-årig man från Bollnäs, greps alltså först under måndagen och häktningsförhandlingar ska genomföras på torsdag. Även den här personen har ett digert brottsförflutet.

Kammaråklagare Micael Dahlberg, som håller i ärendet, har tidigare sagt att han hoppades kunna åtala alla tre nu på fredag.

– Men det var utifrån att vi trodde oss kunna gripa den tredje misstänkte betydligt tidigare, säger Micael Dahlberg. Nu kommer det förmodligen inte att bli av föränn i mitten, slutet av nästa vecka.

Anledningen till förseningen är att man nu håller förhör med den senast gripne och att man kommer att behöva förhöra de två häktade igen utifrån dennes utsagor.

Mer läsning

Annons