Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivbeväpnad man rånade apotek – stal mediciner

Apoteket inne på Fyren-gallerian i Hudiksvall rånades på annandagen. En knivbeväpnad man tvingade till sig narkotikaklassade läkemedel.

Annons

Mitt i rushen under mellandagsrean på annandagen gick en beväpnad man in och rånade apoteket i Fyren-gallerian i Hudiksvall. Han hotade personalen med en kniv och tvingade till sig mediciner och narkotikaklassade läkemedel.

Rånet ska ha skett strax efter klockan 13. Personalen lyckades trycka på ett överfallslarm, och när polisen ringde upp apoteket för att kontrollera larmet förstod de att det var ett pågående rån. Flera polispatruller larmades ut, men när de kom fram till apoteket hade rånaren redan sprungit därifrån.

Direkt efter rånet spärrades apoteket av. Gallergrinden in till apotekslokalen stängdes till hälften, och väktare såg till att ingen obehörig tog sig in i apoteket. Polisen som kom till platsen ska också ha lyckats säkra en del spår efter den misstänkte rånaren.

– Det rör sig om en ensam gärningsman som har använt ett tillhygge, och vi har säkrat en del spår, säger Roj Darwich, polisens förundersökningsledare.

Han berättar att polisen nu undersöker om gärningsmannen finns fångad på övervakningsfilm, antingen från apoteket eller från butikerna och bankerna i området.

Polisen kommer också att genomföra en mer noggrann teknisk undersökning på platsen.

Polisen ville först inte berätta vad rånaren har använt för tillhygge att hota personalen med, men senare under måndagen bekräftade polisen att det rört sig om en kniv . Rånaren ska ha varit svartklädd och försedd med en rånarluva som dolde hans ansikte. Därför är signalementet knapphändigt.

Enligt polisen var det mycket folk ute på stan när rånet begicks, och de vill nu komma i kontakt med eventuella vittnen. Den som har upplysningar om rånet uppmanas kontakta polisen på 114 14.

Läs också: Fängelse för apoteksrånare

Mer läsning

Annons