Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott mot lärare och skolkamrat

Tre unga anklagas för att ha misshandlat en elev på samma skola.

En kväll i oktober i fjol angrep tre tonåringar en person som går på deras skola. Det hävdar åklagaren som nu åtalar trion för misshandel. Enligt åtalet slog de honom på armen och i magen och sparkade honom på näsan. Händelsen ska ha inträffat vid resecentrum i Bollnäs.

Alla tre nekar till brott men har lämnat olika versioner till polisen om vad som hände.

En av dem har berättat att de tre visserligen var vid resecentrum den kvällen, men att han inte ens såg till den som har anmält att han blivit utsatt för våld.

En annan har sagt att en av dem knuffades med den andre. Den tredje tonåringen har sagt i polisförhör att de tre följde efter den andre. Han har berättat att någon utdelade slag, och att han själv hade tänkt sparka, men bara duttade med foten i den andres ansikte.

Den tonåringen åtalas också för olaga hot för att ha hotat sin lärare på Höghammarskolan i januari i år. Pojken ska ha lyft upp en stol och sagt att han har slagit lärare förr, och att läraren ska passa sig.

Händelsen ska tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt tillsammans med åtalspunkten som gäller misshandel.