Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brotorgsaffären hade tjänat på konkurrens

Handel och köpenskap innebär sund konkurrens som vanligen kommer kunder/konsumenter till god så varför tilläts inte detta i fallet Brotorgsaffären?

Under rubriken "Satsa på handel i Bollnäs" (15/7) skriver signaturen klarsynta Kalle ett inlägg som i stort sett visar att denna Kalle minst av allt är klarsynt och därför förtjänar att bemötas.

Inledningsvis säger Kalle - som fortfarande envisas med att inte våga(?) tala om vem han är - att han inte har "någon form av position inom Bollnäs Kommun", ett mycket grumligt uttalande.

Vidare "förmodar" Kalle att ett projekt av den här storleksordningen - galleriabygget i Bollnäs - inte med säkerhet blir intressant för budgivning (!). På vilka grunder förmodar Kalle detta?

Handel och köpenskap innebär sund konkurrens som vanligen kommer kunder/konsumenter till god så varför tilläts inte detta i fallet Brotorgsaffären?

Den tacksamhet, som vi Bollnäsbor enligt Kalle skall visa Sjaelsö, är helt obefogad och den utvecklingspotential som Kalle säger att handeln i Bollnäs har hade säkert mått betydligt bättre ifall ytterligare av Kalle diskvalificerade intressenter fått tillfälle att engagera sig i exploateringen av Brotorget. Att Kalle sen undviker att bedöma hur utfallet blivit för oss skattebetalare i Bollnäs visar hur långt hans klarsyn sträcker sig.

Beträffande upptagningsområde för den tilltänkta gallerian ombeds Kalle vänligen ta del av den broschyr som presenterar Brotorget med galleria och där Ockelbo finns med i angivna upptagningsområden.

Med viss tillfredsställelse kan konstateras att Kalle nu inser att det inte är genomfartstrafiken som utgör grunden för en utveckling av handeln i Bollnäs.

Men tråkigt nog fattar inte klarsynta Kalle att det är tillgången på goda arbeten, högre utbildningsmöjligheter och god samhällsservice med bra sjukvård som utgör grunden för en utveckling av handeln utan menar med sitt inlägg tvärtom.

Möjligheterna till större köpkraft via viss större rörlighet skapas just av vad som här ovan sagts.

Då Kalle, dels inte vill ange vem han är samt dels syns föra en debatt där faktaunderlag får stå tillbaka för diverse förmodanden, finner jag det ur positiv riktning omöjligt att vidare diskutera med denne klarsynte(?) signatur.

Jan Bergstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel