Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brotorget: Vi närmar oss ett användbart torg

Åren går men Brotorgsfrågan består. Fast de senaste veckorna har det äntligen börjat att hända saker.

Annons

Stora betongfundament har tagit plats mitt på torget och många Bollnäsbor undrar säkert vad som nu händer på torget? Och hur var det nu torget skulle se ut när allt är färdigt?

- Nu är själva betongskelettet för scenen på plats berättar stadsarkitekten Bashir Hajo, som även förklarar att hela scenen ska kläs in i takspån och färgas rött innan allt är färdigt.

Läs även: Mysteriet Brotorget i radiodokumentär

De kommande veckorna kommer man att kunna se hur det nya torget tar form. Mot Åhlens entré väntas en vattenlekpark för barn och på andra sidan torget - mot Lindex - kommer björkar att planteras.

Läs även: Nya lokaler, nya butiker och ett torg

Den första färdiga byggnaden står redan på plats på torget, det är den offentlig toalett och förrådsbyggnad som är placerad bakom scenen. Det var den första byggnaden på torget sedan Brostugan flyttades på våren 2009 och turerna kring Brotorget tog sin början.

Ursprungsplanen är att torget ska stå färdigt i slutet av augusti. Men tack vare en gynnsam vinter ligger bygget något före tidplanen.

- En premiär till Grillnatta är inte helt omöjlig, det är något vi siktar mot berättar Bashir Hajo.

Läs även: Brotorget kan bli klart tidigare än planerat