Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Broreparation skjuts upp

Reparationen av bron över Skarpån har försenats. Arbetet skulle ha kommit igång på måndagen men ännu saknas det nödvändiga tillståndet från länsstyrelsen för att få stänga av vägen.

Annons

I dag, tisdag, väntas länsstyrelsen ta beslut om Norra Ygs samfällighetsförening får stänga av vägen mellan Hammarn och Ygskorset för all trafik under en dryg månad för att reparera bron över Skarpån.

Begäran om totalförbud för trafik, som gäller såväl fordon som cyklister och gående, lämnades in till länsstyrelsen i slutet av juli. Normalt tar ett ärende av den här typen omkring två månaders handläggning men efter påtryckningar från samfällighetsföreningen väntas länsstyrelsen fatta beslut i dag.

Om beslutet blir positivt tror samfällighetsföreningens Lars-Göran Esbjörnsson att reparationsarbetet kan vara igång till veckan. Bron över Skarpån ska då monteras ner och föras till verkstad för reparation. Under den tiden kan ingen trafik passera. Trafikanter hänvisas under tiden till en omväg via Skarpå och riksväg 84.