Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bronsmedaljen är målet för Flodin

Fyra deltävlingar är över.
I helgen avgörs finalen av rallycross-SM på Solvalla.
Patrik Flodin satsar på att köra hem bronsmedaljen.

Förutsättningarna inför helgens final av rallycross-SM är glasklara.

Patrik Flodin parkerar på fjärdeplats inför avgörandet, tre poäng bakom Richard Göransson och tre poäng före Linus Leise.

– Det är riktigt tajt. Alla vi tre har chansen att sluta på bronsplats, säger Patrik Flodin.

Ingen av de tre förarna har chansen att nå slutsegern i Supercar Lites. Överlägsna duon Kevin Hansen, som leder inför avgörandet, och Kevin Eriksson gör upp om slutsegern.

Patrik Flodin har siktet inställt på tredjeplatsen, och för det gäller det att köra bättre än Richard Göransson.

– Det bästa är om jag vinner och sedan har minst en bil emellan ner till Richard, då är det lugnt, säger Patrik Flodin.

Finalen, som börjar med kval under fredagen och sedan avgörs på lördagen, körs på Solvallas travbana. Ett något udda koncept inom rallycrossen. Men för Patrik Flodin kan det bli en härlig repris från ett rally för åtta år sedan.

– Jag har faktiskt kört på Solvalla en gång, i en finnkamp 2006. Då var de absolut bästa förarna från Finland med i de olika klasserna och jag vann faktiskt hela tävlingen, säger han.

Inför helgens final har han inte riktigt koll på banan ännu, men hoppas att den ska passa honom bra.

– Banskisserna har kommit men det är ingenting jag tittat på ännu, säger han.

Någonting som också måste fungera för Patrik Flodin är bilen. Den har krånglat till och från under hela säsongen och i senaste deltävlingen i Knutstorp var det motorn som spökade.

– Vi har bytt ut motorn och har sedan provkört bilen i Hedemora då fungerade allt bra. Det är bara att hoppas att det verkligen var motorn som var felet senast, man kan aldrig vara helt säkert.

Finalhelgen på Solvalla blir den sista rallycross-tävlingen Patrik Flodin kör den här säsongen. Därför vill han avsluta på topp.

– Målet är helt klart inställt på att kamma hem tredjeplatsen, säger han.