Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bromsängs expansion kan stoppas

Ingen på kommunens miljöenhet kollade upp Sven-Ove Bloms förflutna när han skulle starta sin återvinningsverksamhet i Stugsund.

Men nu kan politikerna stoppa Bromsängs recycling från att expandera i Vallvik.

Sven-Ove Blom har samlat på sig industriavfall, lämnat kvar det och smitit från ansvar på flera håll i landet.

Men kommunens miljöenhet kollade inte upp honom när han etablerade sig här.

- Oavsett vad man har för historia bakom sig så börjar man från början. Även om det är en tvivelaktig figur i bakgrunden kan vi inte ha det som stöd när vi ger tillstånd, säger miljöinspektör Herman Claesson.

Bromsängs recyclings vill expandera. De planerar att köpa en kommunal tomt i Vallvik, och nysatsningen skulle ge 12–15 nya jobb.

Men efter Kurirens uppgifter om Sven-Ove Bloms förflutna vill politikerna i Kultur- och samhällsbyggnadsnämnden utreda företaget, innan ett tomtköp kan bli aktuellt.

- Kommunen har ingen skyldighet att sälja mark bara för att ett företag vill expandera. Om vi som förtroendevalda känner att företaget inte är trovärdigt måste vi fatta beslut utifrån det, säger nämndens ordförande Magnus Svensson (C).