Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bromangymnasiet får kritik för dålig luft

Tobaksrök och avgaser i anslutning till ett luftintag har förorenat luften i flera lektionssalar på Bromangymnasiet. Det visar en inspektion gjord av Arbetsmiljöverket.

Annons

Efter att personal på Bromangymnasiet klagat på dålig luft i skolans lokaler tog ett skyddsombud kontakt med Arbetsmiljöverket, som gjorde en inspektion. Inspektionen skedde i maj i år och myndigheten kom fram till att ett friskluftsintag till de berörda salarna ligger i anslutning till skolans huvudentré – ett område där rökande elever ofta vistas.

Nära huvudentrén ligger också en vändplats där bilar lämnar av och plockar upp elever, vilket har orsakat att bilavgaser kommer in i ventilationssystemet.

Arbetsmiljöverket anser att Bromangymnasiet ska placera om uteluftsintaget till ett ställe där luften som sugs in är mindre förorenad. En åtgärd som ska vara genomförd innan den 30 september 2009.