Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bromangymnasiet får kritik för dålig luft

Tobaksrök och avgaser i anslutning till ett luftintag har förorenat luften i flera lektionssalar på Bromangymnasiet. Det visar en inspektion gjord av Arbetsmiljöverket.

Efter att personal på Bromangymnasiet klagat på dålig luft i skolans lokaler tog ett skyddsombud kontakt med Arbetsmiljöverket, som gjorde en inspektion. Inspektionen skedde i maj i år och myndigheten kom fram till att ett friskluftsintag till de berörda salarna ligger i anslutning till skolans huvudentré – ett område där rökande elever ofta vistas.

Nära huvudentrén ligger också en vändplats där bilar lämnar av och plockar upp elever, vilket har orsakat att bilavgaser kommer in i ventilationssystemet.

Arbetsmiljöverket anser att Bromangymnasiet ska placera om uteluftsintaget till ett ställe där luften som sugs in är mindre förorenad. En åtgärd som ska vara genomförd innan den 30 september 2009.