Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bromanelever vann första pris i Årets webbstjärna

Fem elever i årskurs 2 på Bromangymnasiet i Hudiksvall tog hem förstapriset på 10 000 kronor i kategorin Teknik med sitt bidrag TheStudyBay.

De fem Bromaneleverna placerade sig överst på pallen vid prisutdelningen i Stockholm på måndagen. Med bidraget TheStudyBay har Adam Jonsson, Edvin Åkerström, Philip Snell, Mattias Persson och Victor Strandell skapat en webbsida som gör det roligare att plugga, samtidigt som användarna får bättre studieteknik.

Läs mer: Bromanelever nominerade till hett pris

– Vi saknade ett lätt sätt att hitta kunskap online och skapade ett poängsystem som ger ett driv. Det är en sida där man delar och tar emot kunskap, säger Adam Jonsson.

Bromaneleverna tävlade i hård konkurrens. I år deltog över 2 000 lag och 68 000 elever i den populära tävlingen Webbstjärnan.

– Vi har lärt oss många, många webbutvecklingsspråk och var tvungna att gå utanför ramarna för den kurs vi går egentligen, säger Adam Jonsson.

Läs även: Hon kan bli svensk mästare i plåtslageri

Så här löd juryns motivering för det segrande bidraget: : "Imponerande crowdsourcad plattform för studieresurser. Enkel och på samma gång bra idé som på ett entreprenöriellt sätt erbjuder utbildning via en egenbyggd sofistikerad teknisk plattform. Att utvecklarna även själva har lärt sig saker på vägen med detta jättejobb är såklart en bonus i sammanhanget."

Prissumman är 10 000 kronor.

– Vi tänker dela pengarna med hela webbutvecklingsklassen och hitta på något roligt. Det sa vi redan från början att vi skulle göra, säger Adam Jonsson.

Läs även: Final i Yrkes-SM närmar sig