Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brolle laddar för ännu en folkparksturné

Förra sommaren reste Brolle runt i Sverige i en rosa Cadillac och uppträdde i olika folkparker. I år vill Brolle upprepa succén – 12 juli spelar han i Långnäsparken i Bollnäs – tillsammans med en hemlig gäst.

Annons

2014 är ett speciellt år för rock´n roll-musiken. Det är nämligen 60 år sedan rock´n roll-musiken föddes och det vill Brolle fira med ännu en folkparksturné.

– Mitt hjärta klappar för folkparkerna. Jag växte upp i Boden och där samlades folk i olika åldrar i Björknäsparken för att lyssna på musik och ha roligt, sa han.

Brolle heter egentligen Kjell Junior Wallmark. Han är född 1981 och växte upp i Inbyn utanför Boden. Han upptäckte rockmusiken tack vare sin pappa. När Brolle var ensam hemma smygspelade han LP-skivor med Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis. Brolle blev förälskad i musiken.

Det stora genombrottet kom 2001 när Brolle upptäcktes i tv-programmet Popstars. Sedan har karriären gått spikrakt uppåt och många är de fans som gillar hans 50-talsinspirerande musik.

– Förra sommarens turné har gett mersmak. Publiken kom och arrangörerna trodde inte sina ögon. Det var visst fler än jag som saknade folkparken som samlingsplats.

Brolle minns hur regnet öste ner under uppträdandet på Långnäsparken sommaren 2013.

– Det var en fantastisk publik som gav allt. Det spöregnade och det blev vatten på scenen som gav en rock´n roll-feeling.Det var folkligt och det var en härlig känsla på allt, jag ser fram emot att spela i den magiska Långnäsparken igen.

Samtidigt som den 1950-talscirkusen rullade genom Sverige följde ett SVT-team med och dokumenterade folkparksturnén. Brolle har sett några klipp från den 90 minuter långa dokumentären, som visas i SVT den 2 maj.

– Det blir lite intervjuer med mig och med människor i folkparkerna. I Bollnäs följde de två tjejer från morgon till kväll. Dokumentären ger en bra känsla om folkparkens betydelse, säger Brolle.